Thursday, June 10, 2010

La Beirut

Nu neaparat in ordine, niste motive: pt ca in Monocle scrie numai de bine de Beirut, pt ca mancarea e senzationala, pt ca momentan e pace si pt ca promitea o experienta ceva mai exotica decat un oras european. Mihai a avut si alte argumente: pt cineva pasionat de istorie Libanul e o salata interesanta de ingrediente feniciene, romane, arabe etc plus ca in doua ore poti ajunge in locuri unde istoria inca se face in direct ajutata de cronicarii CNN.

FAQs

E razboi acolo? Deocamdata nu mai e, a fost civil 15 ani si putin cu Israel dupa. Dar cititi ziarele ca situatia poate sa se fi schimbat intre timp

Sunt musulmani, nu? Sunt de toate: crestini si musulmani de mai multe culori, care participa la guvernare dupa un algoritm stabilit acum cateva zeci de ani.

Ce limba vorbesc? Vorbesc mai multa engleza si franceza decat in orasele europene prin care am fost. Dar araba e oficiala.

Cum arata?: ca noi. Sau noi ca ei, ca am fost intrebati de cateva ori de unde suntem ca avem fata de arabi.

Si desi am vrut sa structurez un pic povestea, varianta asta de blog nu serveste cel mai bine scopului dar sunt convins ca o sa va descurcati sa intelegeti. Sunt cam invers povestile...si nu apar toate posturile pe pagina initiala, asa ca folositi Older Posts cand se termina pozele sau meniul din stanga (Mai /)

No comments:

Post a Comment