Thursday, May 27, 2010

Baalbek

Probabil locul cel mai incarcat de istorie din Liban, cu ruine romane foarte bine conservate. Dar istoria i-o las lui Mihai. Si aici, ca si in restul tarii, plin de steaguri. Predomina Germania, urmata de Brazilia. Campionatul mondial, desigur...


Cum ne dam jos din masina la Baalbek, niste baieti sar pe noi sa ne vanda monede romane. Intuiesc cumva sensibilitatea lui Mihai catre artefacte si urmeaza negocieri lungi pe monede romane, vase bizantine si statui babiloniene. Mihai le face vanzare buna la baieti ca ne cadorisesc cu niste esarfe palestiniene si un fanion cu insemnele hezbolah.

Ma plictisesc in timp ce lui Mihai i se prezinta monede din toate civilizatiile care au trecut p-acolo. Un baiat cu privire melancolica imi simte plictiseala si vrea sa faca conversatie: ma intreaba de unde sunt, cat castig pe luna la Viena si daca sunt fericit in viata.







Niste coloane aduse din Egipt. Nu mai era nevoie de ele acolo...

Ghidul - Hasan- un localnic interesant. Mihai il intreaba daca e crestin sau musulman, si raspunsul vine simplu: I am the son of God...


Templul lui Bachus - foarte bine conservat...







Bachus, despre care Hasan ne spune ca e 'full option god: wine, hash and women', produse locale regasite in forma simbolica si mai jos.





No comments:

Post a Comment